Is seks een goede remedie tegen een kater?


Is seks een goede remedie tegen een kater?

Een toffere oplossing ga je hoogstwaarschijnlijk niet vinden.

Je hebt de avond ervoor te diep in het glaasje gekregen en ligt nu kapot in bed. Elke beweging is teveel gevraagd, maar toch heb je zin in seks. Moet je hier aan toegeven of kun je beter rustig blijven liggen?

Is seks een goede remedie tegen een kater?

Volgens Ashley Winter, uroloog, kan seks zeker helpen als je een kater hebt. Er meerdere studies die laten zien dat er bij seksuele activiteit onder andere dopamine en oxytocine vrijkomt. Deze stofjes zijn in verband gebracht met pijnstillende effecten en stimuleren receptoren in de hersenen, wat je een natuurlijke high zou kunnen noemen. Volgens Winter zou het vrijkomen van deze neurochemicaliĆ«n kunnen bijdragen aan het verlichten van typische symptomen die je tijdens een kater zou kunnen hebben.

Katers zijn nou eenmaal waardeloos. Het is dus logisch dat je hunkert naar het beste gevoel ter wereld om je af te leiden van je pijn. Een paar minuten lang voel je iets anders dan bonzende hoofdpijn en een zure maag. Door de oxytocine die vrijkomt tijdens de seks, ben je dus tijdelijk verlost van je fysieke kater.

Maca zorgt voor een betere doorbloeding naar alle delen van het lichaam
Maca zorgt voor een betere doorbloeding naar alle delen van het lichaam

Een groot glas water kan nooit kwaad

Met alleen seks ga je het jammer genoeg niet redden. Hoewel deze factoren kunnen leiden tot 'tijdelijke vermindering van katersymptomen', voegt Winter eraan toe dat de kater zelf niet 'definitief 'genezen' wordt door het proces van opwinding en een orgasme. Daarvoor heb je waarschijnlijk nog steeds de goede oude combinatie van een glas water en tijd nodig. Toch kan het gelukkig geen kwaad om even goed tussen de lakens te duiken. Mocht je niemand aan de haak hebben geslagen de avond ervoor, je maakt ook oxytocine aan als je jezelf een handjob geeft. Ook dat maakt een verschil.

Spring Deal - Male Plus 30 + 10 capules gratis | Male Plus

Spring Deal - Male Plus 30 + 10 capules gratis | Male Plus

Spring Deal - Male Plus 30 + 10 capules gratis

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek Meer