Een kleine penis in de kleedkamer? Dit is de reden!


een kleine penis na het sporten is doodnormaal.

Daar sta je dan in de kleedkamer, helemaal afgebeuld na je workout. Je voelt je mannelijkheid en ziet in de spiegel de beste versie die je ooit van jezelf hebt gezien. Maar als je naar beneden kijkt, zie je iets waar je niet blij van wordt. De mannelijkheid tussen je benen is op dat moment namelijk niet op z'n best - en ja, dat is een flink understatement.

Kleine penis na het sporten

Is het je opgevallen dat je penis altijd kleiner is na het sporten? Best vervelend natuurlijk, als je net op het moment dat je je om moet kleden in een kleedkamer, nooit goed voor de dag komt. Gelukkig ben je niet de enige. Naar schatting heeft 80 procent van de mannen hier last van tijdens en na het sporten.

Hoe komt dat nou eigenlijk, dat je soldaat rondom het sporten altijd op z'n zwakst is? Volgens geneeskundige Dr. Ronald Schubert, hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken en is het een volledig normaal fenomeen onder mannen. 'Wanneer je sport, gebruikt je lichaam zo veel mogelijk energie en bloed om je spieren mee te voeden,' zegt hij. 'Hierdoor wordt bloed uit je darmstelsel, organen en andere plekken naar je armen, benen, hart en longen gestuurd', aldus Schubert.

Instinctreactie

Volgens Schubert is de laatste plek die op dat moment bloed nodig heeft, de penis. Je bent tijdens het sporten namelijk niet bezig met voortplanten, maar met overleven - althans, zo denkt je lichaam. Hierdoor wordt je zogeheten vecht-of-vluchtreactie geactiveerd, waardoor het bloed naar de belangrijkste lichaamsdelen gestuurd wordt om je overlevingskansen te vergroten. Het gevolg is dat je penis aan het kortste eind trekt.

Opzoek naar warmte

Ook zal je met koud zweet bedekte balzak krimpen om de temperatuur van je zaad te reguleren. Dichtbij je lichaam is het namelijk warmer, waardoor de ballen dichterbij je lichaam worden getrokken wanneer het koud is - bij hitte zullen ze juist verder van je lichaam vandaan hangen. Dus beste heren:  zie het eerder als een teken dat je goed je best hebt gedaan. Het overkomt ons allemaal.

Verbeter je Seksuele Gezondheid met Male Plus en Femme Plus | Male Plus

Verbeter je Seksuele Gezondheid met Male Plus en Femme Plus | Male Plus

Male Plus & Femme Plus zijn voedingssuplementen op basis van natuurlijke ingrediënten die je energieniveau verbeteren en de algehele gezondheid en welzijn bevorderen. Ontdek zelf de voordelen!

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek Meer