6 tips om je seksuele gezondheid en welzijn te boosten


Zelfzorg is belangrijk, ook op seksueel vlak

Als we aan seksuele gezondheid denken, is het gemakkelijk om ons te concentreren op de fysieke aspecten zoals seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) en ongeplande zwangerschappen. Maar er is zoveel meer om voor uw seksuele gezondheid te zorgen.

Waarom is seksuele gezondheid en welzijn belangrijk?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie omvat seksuele gezondheid seksuele geaardheid en genderidentiteit, seksuele expressie, relaties en plezier.

'Seksuele gezondheid speelt een grote rol in onze algehele gezondheid en welzijn - of het nu gaat om zwanger worden, plezier hebben of een sterke band opbouwen met een partner.

Seksueel welzijn kan van persoon tot persoon verschillende dingen betekenen. In wezen draagt ​​een gevoel van tevredenheid, veiligheid en vrijheid om alles te ontdekken bij aan seksuele gezondheid en geluk.

Hoe kan ik mijn seksuele gezondheid en welzijn verbeteren?

1. Leer je lichaam kennen

Je lichaam verkennen en leren wat prettig voelt, is niet alleen leuk, het is ook goed voor je. Het is belangrijk om jezelf te leren kennen, te ontdekken wat je verlangt en te leren over je lichaam en hoe het werkt.

Probeer met zo weinig mogelijk kleding voor de spiegel te staan. Zoek naar dingen die je leuk vindt of erken de manieren waarop je je lichaam waardeert. Je kunt deze oefening ook doen door middel van aanraking. Merk op hoe verschillende delen van je lichaam zich alleen of met een partner voelen, zonder enig oordeel.

2. Wees open tegen je partner

Communicatie is noodzakelijk voor elke gezonde seksuele relatie. Hoewel het soms ontmoedigend kan aanvoelen, is het belangrijk om open en eerlijk met je partner te praten over je voorkeuren en antipathieën. Uit onderzoek is gebleken dat paren in langdurige relaties die seksueel communiceren, betere seks hebben en een hoger niveau van passie behouden.

3. Zie penetrerende seks niet als het enige doel

Plezierige seksuele ontmoetingen hoeven niet beperkt te blijven tot penetrerende seks. Vergeet alles wat je weet over voorspel. Alle seks is seks – of het nu gaat om zoenen, het masseren van verschillende erogene zones, vingeren of orale seks. Penetratieseks hoeft niet eens deel uit te maken van hoe je van seks geniet.

De meerderheid van de vrouwen heeft naast penetratie tot een orgasme ook andere seksuele stimulatie nodig. Een studie toonde aan dat 36% van de vrouwen clitorale stimulatie nodig had om tot een orgasme te komen, en nog eens 36% zei dat het de ervaring verbeterde.

4. Neem bezit van je eigen plezier

Masturbatie is niet alleen plezierig - het heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Naast het vergroten van het gevoel van eigenwaarde, verhoogt masturbatie je zin in seks, verbetert het het zelfvertrouwen van het lichaam en veroorzaakt het de afgifte van een hele reeks hormonen en chemicaliën om je een goed gevoel te geven.

Hier zijn enkele manieren waarop u uw eigen zelfgenoegzaamheid kunt vergroten:

- Introduceer seksspeeltjes – ontdek het verschil tussen handmatige stimulatie en seksspeeltjes. Het is vaak gemakkelijker om een ​​orgasme te krijgen met wat hulp van een vibrator. - Experimenteer met glijmiddel – Als je vaginale droogheid ervaart of besneden bent, kan glijmiddel helpen. Wrijf het op elk deel van het lichaam dat goed aanvoelt. - Bepaal de sfeer - of u nu van kaarsen, donker of natuurlijk licht houdt, creëer de juiste omgeving om te ontspannen. - Oefen met edging – het uitstellen van een orgasme is een effectieve manier om het intenser te maken. Als je bijna een orgasme voelt, haal dan een paar keer diep adem om te kalmeren en begin dan opnieuw.5. Bescherm uw lichamelijke gezondheid

Een belangrijk onderdeel van seksuele gezondheid is natuurlijk dat je je bewust bent van de risico's van seks en de regie neemt om jezelf te beschermen tegen soa's of ongeplande zwangerschap.

Door veilige seks te beoefenen, kun je ontspannen en eventuele angst of zorgen verminderen. Condooms zijn de enige anticonceptie die je beschermt tegen soa's als je vaginale, orale of anale seks hebt.

Om je seksuele gezondheid te beschermen, laat je je regelmatig testen op soa's en altijd nadat je onbeschermde seks hebt gehad met een nieuwe partner.

6. Breng wat aanpassingen aan je levensstijl aan

Gezond leven kan uw zin in seks vergroten, het zelfvertrouwen van uw lichaam verbeteren en helpen bij seksuele problemen.

Goed eten, voldoende slapen, sporten en tijd voor jezelf hebben, dat komt allemaal ten goede aan je seksuele gezondheid. Onderzoek toont aan dat lichaamsbeweging niet alleen het lichaamsbeeld verbetert, maar ook kan helpen bij het verbeteren van erectiestoornissen.

Kegel-oefeningen, die de bekkenbodem versterken, zijn ook gunstig voor zowel mannen als vrouwen. Kegels kan helpen uw vermogen tot een orgasme te verbeteren, vaginale smering te vergroten en te helpen bij erectiestoornissen en voortijdige ejaculatie.

Verbeter je Seksuele Gezondheid met Male Plus en Femme Plus | Male Plus

Verbeter je Seksuele Gezondheid met Male Plus en Femme Plus | Male Plus

Male Plus & Femme Plus zijn voedingssuplementen op basis van natuurlijke ingrediënten die je energieniveau verbeteren en de algehele gezondheid en welzijn bevorderen. Ontdek zelf de voordelen!

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek Meer