'Ik voel me zo machteloos' - Collega's over hun libido


Erik vertelt in de bar hoe machteloos hij zich soms voelt. 'Mijn libido matcht niet met de hare...'

Erik & Arne zijn voor zaken een paar dagen in Barcelona.

Erik en Arne zaten samen op het terrasje van een gezellig café in het hart van Barcelona. Ze waren collega's en hadden besloten om de stad te bezoeken voor een zakelijke conferentie. Na een drukke dag vol vergaderingen en presentaties, hadden ze nu eindelijk de kans om te ontspannen en bij te praten.

Terwijl ze genoten van hun drankjes, begon het gesprek al snel over hun persoonlijke leven. Arne, een charmante en zelfverzekerde man, had een vrouw en een vierjarige dochter. Hij leidde een druk en voldoening gevend leven. Erik, daarentegen, was een succesvolle zakenman van in de veertig. Hij had al meer dan tien jaar een liefdevolle relatie met Iris, maar worstelde met zijn lage libido.

"Erik, je hebt me net verteld over je frustraties en onzekerheden in je relatie met Iris," zei Arne, terwijl hij Erik met begripvolle ogen aankeek. "Ik begrijp dat het niet altijd gemakkelijk is om aan de verwachtingen van je partner te voldoen, vooral als het gaat om seks."

Erik knikte, zijn gezicht vertrokken van de innerlijke strijd die hij voelde. "Ja, Arne, het is echt moeilijk voor me. Ik voel me schuldig en onzeker dat ik Iris niet kan geven wat ze verdient. Ik hou van haar, maar mijn libido lijkt gewoon niet te matchen met de hare."

Arne nam een slok van zijn drankje en legde zijn hand op Erik's schouder. "Luister, Erik, het belangrijkste is dat jullie beiden open en eerlijk met elkaar communiceren. Praat met Iris over je gevoelens en onzekerheden. Ze zal begripvol zijn en samen kunnen jullie een oplossing vinden die voor jullie beiden werkt."

Erik zuchtte diep, zijn gedachten spinnend. "Ik weet het, maar soms voel ik me zo machteloos. Ik wil Iris tevredenstellen en haar plezier geven, maar ik weet gewoon niet hoe."

Arne boog zich iets naar voren, zijn stem vol vertrouwen. "Misschien kan ik je een tip geven, Erik. Ik gebruik al een tijdje een natuurlijk supplement genaamd 'Male Plus'. Het bevat onder andere Maca en Siberische ginseng, wat kan helpen bij het verhogen van het libido en het verbeteren van seksuele prestaties."

Erik keek hem nieuwsgierig aan. "Een supplement? Kan dat echt helpen?"

Arne knikte overtuigend. "Absoluut. Het is geen wondermiddel, maar het kan zeker een positief effect hebben op je seksuele gezondheid. Het heeft voor mij gewerkt, en ik denk dat het het proberen waard is voor jou. Het kan je misschien dat extra zetje geven om Iris tevreden te stellen."

Erik liet de woorden van Arne even op zich inwerken. Hij voelde een sprankje hoop opkomen. "Misschien heb je gelijk, Arne. Ik vertrouw jouw oordeel en ik ben bereid om alles te proberen om onze relatie te verbeteren."

Arne glimlachte en gaf Erik een bemoedigende schouderklop. "Dat is de spirit, Erik. Ik geloof dat jullie een sterke relatie hebben en dat jullie hier samen doorheen kunnen komen. Vergeet niet dat intimiteit meer is dan alleen fysieke seks. Het draait om de verbinding en liefde die jullie delen."

De rest van de avond spraken Erik en Arne over hun relaties en het belang van open communicatie in het oplossen van problemen. Arne gaf Erik nog wat tips en advies over hoe hij zijn relatie met Iris kon versterken.

Terug in hun dagelijks leven, besloot Erik om Arne's advies op te volgen. Hij begon regelmatig een capsule Male Plus in te nemen en opende de communicatie met Iris. Samen werkten ze aan het vinden van nieuwe manieren om intimiteit te ervaren en elkaar tevreden te stellen. Ze experimenteerden met verschillende vormen van intieme connectie en ontdekten dat liefde en verbinding dieper gaan dan alleen fysieke seks.

Met de tijd begon Erik zich sterker en zelfverzekerder te voelen in zijn relatie met Iris. Hij realiseerde zich dat zijn waarde als partner niet alleen werd bepaald door zijn libido, maar door de liefde en zorg die hij haar gaf.

Als Erik terugkijkt op die periode in Barcelona, realiseert hij zich dat zijn gesprek met Arne een keerpunt was in zijn relatie. Het was een les in zelfacceptatie, open communicatie en het vinden van nieuwe manieren om liefde en intimiteit te beleven.

Vandaag de dag zijn Erik en Iris gelukkiger dan ooit. Ze blijven hun relatie versterken en zijn vastbesloten om samen elke uitdaging te overwinnen. Erik weet dat liefde en intimiteit vele vormen aannemen, en hij is dankbaar dat hij dit heeft geleerd. Hij en Iris genieten nu van een diepe emotionele verbinding, waarbij ze elkaar op verschillende manieren tevredenstellen, zonder zich te laten definiëren door hun libido.

En Arne, hij blijft een goede vriend en vertrouwenspersoon voor Erik, altijd klaar om hem te ondersteunen in zijn zoektocht naar liefde en geluk.

Wat is male plus?

TIM TORFS, lifecoach geeft advies.

Tim Torfs is gespecialiseerd in de gezonde levensstijl: voeding, verzorging, ontspanning & libido
Tim Torfs is gespecialiseerd in de gezonde levensstijl: voeding, verzorging, ontspanning & libido

Als Lifecoach zou ik verschillende adviezen kunnen geven aan een man van 40 met een laag libido. Hier zijn enkele mogelijke suggesties:

  1. Praat openlijk en eerlijk met je partner: Communiceer met je partner over je lage libido en de gevoelens die je hierbij ervaart. Een open gesprek kan begrip en steun bevorderen, en jullie kunnen samenwerken aan oplossingen en alternatieve vormen van intimiteit.
  2. Raadpleeg een medisch professional: Een laag libido kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals hormonale onevenwichtigheden, stress of medicatie. Het kan nuttig zijn om een arts te raadplegen om mogelijke lichamelijke oorzaken uit te sluiten en aanvullend onderzoek te doen indien nodig.
  3. Creëer een ontspannen en stimulerende omgeving: Zorg voor een ontspannen en stimulerende omgeving die intimiteit en seksualiteit bevordert. Neem de tijd om te ontspannen, investeer in zelfverzorging en verminder stressfactoren waar mogelijk.
  4. Focus op zelfzorg: Neem de tijd om voor jezelf te zorgen en je eigen welzijn te bevorderen. Dit kan onder andere betekenen dat je regelmatig beweegt, gezond eet, voldoende slaapt en stressmanagementtechnieken toepast. Een gezonde levensstijl kan je libido positief beïnvloeden.
  5. Verken alternatieve vormen van intimiteit: Seks is slechts één aspect van intimiteit. Verken samen met je partner andere vormen van verbondenheid en intimiteit, zoals knuffelen, strelen, masseren, praten en emotionele connectie. Dit kan de druk verminderen en plezierige momenten creëren.
  6. Overweeg therapie: Indien je lage libido het gevolg is van onderliggende emotionele, relationele of psychologische factoren, kan individuele of koppeltherapie nuttig zijn. Een professionele seksuoloog kan je begeleiden bij het omgaan met deze uitdagingen en het ontwikkelen van een gezonde seksuele beleving.
  7. Bij een gezonde levensstijl behoort een gevarieerd dieet. Voeg het supplement Maca toe aan je maaltijden. Je kan dit toevoegen aan yoghurt, soep, shakes, ....
  8. Prostaatmassage. Voor veel mannen is dit onbekend terrein.  De prostaat zit in de onderbuik van de man, rondom de plasbuis, onder de blaas en nabij de endeldarm. Deze klier is ongeveer zo groot als een walnoot. En maakt onderdeel uit van het voortplantingssysteem.  Bij het anaal inbrengen van een vinger, penis of vibrator/dildo kan de prostaat gestimuleerd worden, wat een prettige sensatie geeft en seksueel opwindend kan werken. Stimulatie van de P-spot kan het orgasme naar een hoger level tillen!    
Ik wil Maca kopen

Elke situatie is uniek, dus het is belangrijk om het advies af te stemmen op de specifieke omstandigheden van de persoon. Een seksuoloog kan helpen bij het identificeren van de specifieke oorzaken van het lage libido en persoonlijk advies geven dat aansluit bij de behoeften en doelen van de persoon.

CHECKLIST:

Praat met partner en je vrienden

Deel je zorgen rustig, begripvol & empathisch

Ga op zoek naar zuurstof, hulp en nieuwigheden!

Heb je ook een laag libido en wil je dit (anoniem) bespreken? Mail naar info@maleplus.be  

Recept: Gezonde chocolademousse met banaan & Male Plus | Male Plus

Recept: Gezonde chocolademousse met banaan & Male Plus | Male Plus

Recept: Gezonde chocolademousse met banaan & Male Plus

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Ontdek Meer