Hier is een recept voor een gezonde chocomousse voor vier personen, verrijkt met de superfood maca die in Male Plus capsules zit, en afgewerkt met blauwe bessen:
Ingrediënten
- 200 ml kokosroom (uit een blikje kokosmelk, een nacht in de koelkast)
- 100 g pure chocolade (minstens 70% cacao, bij voorkeur suikervrij)
- 2 eetlepels honing of ahornsiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 capsule Male Plus
- 100 g Griekse yoghurt (of plantaardige yoghurt naar keuze)
- Een snufje zeezout
- 100 g verse blauwe bessen voor de afwerking
Bereidingswijze
- Voorbereiding van de kokosroom:Zet het blikje kokosmelk een nacht in de koelkast. Hierdoor scheidt de room zich van de waterige substantie. Schep de vaste kokosroom eruit en laat het water achter.
- Chocolade smelten:Smelt de pure chocolade au bain-marie. Dit doe je door de chocolade in een hittebestendige kom boven een pannetje met sudderend water te plaatsen. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
- Chocomousse basis maken:Klop de kokosroom met een garde of mixer luchtig. Voeg daarbij de honing of ahornsiroop, het vanille-extract en een snufje zeezout toe.Voeg de gesmolten chocolade langzaam toe aan de kokosroom terwijl je blijft kloppen tot een glad mengsel ontstaat.
- Male Plus toevoegen:Open een capsule Male Plus en voeg de inhoud toe aan het chocolademengsel. Zorg ervoor dat het goed gemengd is.
- Yoghurt toevoegen:Roer voorzichtig de Griekse yoghurt door het chocolademengsel voor een extra romige textuur.
- Verdeeld in porties:Verdeel de mousse over vier glazen of kommetjes. Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Afwerking:Garneer elke portie chocomousse met verse blauwe bessen vlak voor het serveren voor een frisse en gezonde toets.
Serveertip
Serveer de chocomousse koud als een heerlijk en voedzaam dessert. Geniet van de rijke smaak van chocolade, gecombineerd met de voedingsvoordelen van maca uit Male Plus en de antioxidanten van blauwe bessen.
Eet smakelijk!